• Zorgvuldig handgemaakt
  • Unieke producten
  • Thuis bezorgd
  • Veilige webwinkel

Over ons

We willen ouders de kans geven hun kindje te wiegen

Wiegekindje is ontstaan uit ervaringen met het verzorgen van uitvaarten voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden. Voor hen bieden wij sinds die tijd een uitgebreide collectie met uitvaartbenodigdheden.

Zacht, warm en lief

Dat is het uitgangspunt voor de collectie, die in eigen beheer wordt gemaakt. Waar nodig worden door ons lokale bedrijfjes ingeschakeld. De kistjes en korfjes zijn er in verschillende maten, van heel klein tot voor een voldragen kindje, en zijn handgemaakt. Het kroonkistje is een eigen ontwerp en daardoor exclusief.

Kistjes en korfjes

Alle kroonkistjes en korfjes (mandjes) zijn gemaakt in neutrale, zachte of frisse kleurtjes en zijn voorzien van een Wiegekindje-decoratie (Beertje, Dolfijntje, Duifje, Hartje, Kroontje, Schaapje, Sterretje of Vlindertje). Met uitzondering van het allerkleinste, is ieder kistje of korfje er in 3 verschillende uitvoeringen. Daarnaast is er een serie kroonkistjes (voor kindjes van 25, 30 en 45 cm groot) die in 7 verschillende kleuren verkrijgbaar is (wit, beige, zachtgeel, groen, lichtblauw, lila/paars en roze), met bijpassende bekleding en keuze uit de 8 decoraties.

Kleertjes

Kleertjes zijn er vanaf maat 36, al dan niet passend bij het kistje of korfje. Voor heel kleine kindjes die nog geen kleertjes kunnen dragen zijn er wikkeldoekjes van flanel en badstof.

Alles kan in dezelfde stijl 

Rouwkaartjes

Ook de rouwkaartjes zijn een eigen ontwerp en worden door ons zelf gedrukt. We maken daarvoor gebruik van moderne printfaciliteiten en zijn daardoor flexibel in het maken van het drukwerk. De kaartjes zijn 13x13 cm groot, zijn allemaal in 6 pastelkleuren leverbaar en kunnen gemaakt worden met één van de 8 decoraties die op of in het kistje of korfje zit. Alle ontwerpen van de rouwkaartjes zijn heel gemakkelijk persoonlijk te maken door het gebruik van eigen foto's en teksten. Teksten, gedichtjes en gebruikte lettertypes die u op de kaartjes ziet staan, zijn voorbeelden.

Via ons e-mailadres kunt u de aanpassingen en tekst doorgeven, die vervolgens door ons wordt uitgewerkt. Wij denken daarbij met jullie mee. Daarna ontvang je via mail een proef ter goedkeuring. Pas als je tevreden bent worden de kaarten door ons gedrukt. Voorwaarde voor verzending op dezelfde dag is dat de definitieve goedkeuring van de proef vóór 12 uur per e-mail door ons ontvangen moet zijn.

Daarnaast maken we bijpassende condoleancekaartjes (i.p.v. een condoleanceregister), en bedankkaartjes. Ook de overlijdensadvertentie maken we in dezelfde stijl als het rouwkaartje en we regelen de plaatsing ervan.

Urntjes

De urntjes kunnen vrijwel allemaal in bijpassende kleuren geleverd worden. Ook de naam van uw kindje en de geboorte- en overlijdensdatum kan op de meeste urntjes gezet worden.

Van het allerkleinste kistje kan overigens ook een urntje gemaakt worden. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur gespoten, met dezelfde stof bekleed en dezelfde decoratie als het kistje waarin het kindje ligt. 

Herinneringsdoosjes en condoleancekaartjes

Bijpassend zijn ook de herinneringsdoosjes, in 7 pasteltinten en met keuze uit de 8 decoraties van Wiegekindje. De eerste kleertjes kunnen er in bewaard worden maar het doosje kan ook gebruikt worden of als condoleancedoosje.

In plaats van het standaard condoleanceregister wordt dan gebruik gemaakt van het herinneringsdoosje en condoleancekaartjes. De condoleancekaartjes worden samen met het rouwkaartje verstuurd. De ontvanger kan er thuis in alle rust troostende woorden op schrijven. Tijdens de uitvaart wordt het condoleancekaartje meegebracht en in het herinneringsdoosje gedaan. De kaartjes zijn voor de nabestaanden vaak een bron van troost.

De condoleancekaartjes hebben dezelfde vormgeving als de rouwkaartjes en zijn ook in 6 pasteltinten leverbaar.

Algemeen

Alle uitvaartbenodigdheden zijn te bekijken en te bestelling op onze website. Wiegekindje levert de benodigdheden in heel Nederland. Je kunt er voor kiezen de bestelling bij je te laten bezorgen of, na afspraak, bij ons af te halen.

Hou er rekening mee dat de kleuren op uw beeldscherm iets af kunnen wijken van de originele kleuren.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wiegekindje.nl is een handelsnaam van Ebel Kremer Uitvaartverzorger h.o.d.n. Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Wij staan ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 02057662. Ons BTW-nummer is: NL 085612145          

Contactgegevens:

Wiegekindje, onderdeel van Ebel Kremer Uitvaartverzorger h.o.d.n. Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Kwekersweg 5a
9981GE Uithuizen

E-mail: info@wiegekindje.nl
Telefoonnummer: 06 30144855

De ontwikkeling van Wiegekindje werd in 2009 bekroond met een International Funeral Award

 

We zijn er om met u mee te denken

T: 06 - 30 144 855
E: info@wiegekindje.nl

een deel van de stoffen met zachte en frisse kleurtjes
setje kleertjes voor een kindje van 25 cm groot
voorbeelden van bijpassende rouwkaartjes
klein urntje met waxinelichtje
een paar van de bijpassende herinneringsdoosjes
de Funeral Award van Wiegekindje