Over ons

Wiegekindje is een onderdeel van Uitvaartzorg van Stad tot Wad in Uithuizen en is ontstaan uit ervaringen met het verzorgen van uitvaarten voor baby’tjes en te vroeg geborenen. Wij bieden een uitgebreide collectie uitvaartbenodigdheden voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden.

Kroonkistjes en korfjes

Alle kroonkistjes en korfjes (mandjes) zijn gemaakt in neutrale, zachte of frisse kleurtjes en zijn voorzien van een Wiegekindje-decoratie (Beertje, Dolfijntje, Duifje, Hartje, Kroontje, Schaapje, Sterretje of Vlindertje). Met uitzondering van het allerkleinste, is ieder kistje of korfje er in 3 verschillende uitvoeringen. Daarnaast is er een serie kroonkistjes (voor kindjes van 25, 30 en 45 cm groot) die in 7 verschillende kleuren verkrijgbaar is (wit, beige, zachtgeel, groen, lichtblauw, lila/paars en roze).

Het kleinste kistje is voor een foetusje van ongeveer 12-13 weken, het grootste voor een voldragen baby’tje. De kistjes zijn een eigen ontwerp van Wiegekindje. En omdat al die kindjes voor hun papa en mama prinsjes en prinsesjes zijn, hebben ook alle kistjes een kroontje gekregen. Voor het maken van de kroonkistjes en korfjes hebben we contacten gelegd met kleine bedrijfjes in de omgeving waar ook mensen met een beperking werkzaam zijn.

Kleertjes

Kleertjes zijn er vanaf maat 36, al dan niet passend bij het kistje of korfje. Voor een voldragen baby zijn er geen kleertjes in de collectie opgenomen; ouders willen het kindje meestal de kleertjes graag aandoen die ze zelf al hebben. Voor heel kleine kindjes die nog geen kleertjes kunnen dragen zijn er wikkeldoekjes van flanel en badstof.

Opbaarwiegjes

De opbaarwiegjes worden uitsluitend verhuurd in de provincie Groningen. Via het contactformulier of ons e-mailadres kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

Rouwkaartjes

Wiegekindje beschikt over exclusief rouwdrukwerk dat door onszelf is ontwikkeld. De rouwkaartjes zijn vierkant en in 6 pastelkleuren leverbaar (beige, geel, groen, lichtblauw, lila/paars en roze). Op alle kaartjes komen de Wiegekindje-decoraties terug (zie: 'Kroonkistjes en korfjes'). Daardoor kan er altijd een kaartje gekozen worden dat past bij het kistje of korfje. Of dat u juist voor een andere kleur of decoratie kiest. Het vormgeven van de kaartjes doen we in eigen beheer en we maken gebruik van moderne printfaciliteiten. Daardoor zijn we flexibel in het uitwerken van de teksten en het leveren van het rouwdrukwerk. Alle ontwerpen van Wiegekindje zijn heel gemakkelijk persoonlijk te maken door het gebruik van eigen foto's en teksten. Tekst en lettertypes die gebruikt zijn op de kaartjes zijn voorbeelden.

Via ons e-mailadres kunt u de aanpassingen en tekst doorgeven, die vervolgens door ons wordt uitgewerkt. Wij denken daarbij met u mee. Daarna ontvangt u via mail een proef ter goedkeuring. Pas als u tevreden bent worden de kaarten door ons gedrukt. Voorwaarde voor verzending op dezelfde dag is dat de definitieve goedkeuring van de proef vóór 12 uur per e-mail door ons ontvangen moet zijn.

Wilt u een overlijdensadvertentie in één of meerdere kranten plaatsen? Wiegekindje zorgt ervoor dat de advertentie in dezelfde stijl als het rouwkaartje wordt opgemaakt en regelt de plaatsing voor u. Ook het bedankkaartje of de omslag voor het boekje van de afscheidsplechtigheid kunnen we voor u maken. Alles uiteraard in dezelfde stijl als het rouwkaartje en de advertentie.

Urntjes

De meeste urntjes uit de collectie kunnen in minstens 6 kleuren geleverd worden, al dan niet passend bij het gekozen kistje of korfje. Ook kan de naam van uw kindje en de geboorte- en overlijdensdatum op een aantal urntjes vermeld worden. Op urntje Rond en urntje Vierkant kan één van de Wiegekindje-decoraties van keramiek of in goud aangebracht worden. 

Overigens kan het allerkleinste kistje ook gebruikt worden als urntje. Wanneer gewenst, wordt het kistje dan in dezelfde kleur gespoten, voorzien van dezelfde decoratie en met dezelfde stof bekleed als het (grotere) kistje dat gebruikt is voor de crematie.

Om te herinneren

In de collectie ‘Om te herinneren’ zijn onder andere de herinneringsdoosjes te vinden. Gekozen kan worden uit doosjes die qua kleur en Wiegekindje-decoratie passen bij het kistje of korfje. Of die juist een andere kleur en decoratie hebben. De eerste kleertjes kunnen er in bewaard worden maar het doosje kan ook gebruikt worden of als condoleancedoosje.

In plaats van het standaard condoleanceregister wordt dan gebruik gemaakt van het herinneringsdoosje en condoleancekaartjes. De condoleancekaartjes worden samen met / in het rouwkaartje meegestuurd. De ontvanger kan er thuis in alle rust een boodschap, gedicht of herinnering op schrijven. Op de uitvaart wordt het condoleancekaartje meegebracht en in het herinneringsdoosje gedaan. De kaartjes zijn voor de nabestaanden vaak een bron van troost.

De condoleancekaartjes zijn, net als de rouwkaartjes, in 6 pasteltinten leverbaar en sluiten qua vormgeving aan bij de rouwkaartjes.

Funeral Award

In oktober 2009 ontving Wiegekindje voor de collectie uitvaartbenodigdheden een International Funeral Award. Vooral de samenhang van de benodigdheden werd daarbij als belangrijk voor de nabestaanden genoemd.

Algemeen

Wiegekindje levert de uitvaartbenodigdheden in heel Nederland. Ook de door u ingeschakelde uitvaartonderneming kan uiteraard contact met ons opnemen.

Via Wiegekindje kunnen alléén de benodigdheden voor de uitvaart worden aangeschaft. Woont u in Noord-Groningen en wilt u dat wij ook helpen bij alles rondom de uitvaart zelf, dan kan dat via Uitvaartzorg van Stad tot Wad (0595 433363 / 0596 650861).

Houdt u er rekening mee dat de kleuren op uw beelscherm iets af kunnen wijken van de originele kleuren.
Teksten en foto op het rouwdrukwerk in de slide-show zijn voorbeelden.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wiegekindje.nl is een handelsnaam van Ebel Kremer Uitvaartverzorger h.o.d.n. Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Wij staan ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 02057662. Ons BTW-nummer is: NL 085612145          

Contactgegevens

Wiegekindje, onderdeel van Ebel Kremer Uitvaartverzorger h.o.d.n. Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Kwekersweg 5a
9981GE Uithuizen

E-mail: info@wiegekindje.nl
Telefoonnummer: 06 30144855

We zijn er om met u mee te denken

T: 06 - 30 144 855
E: info@wiegekindje.nl

Stofjes uitvaart kleertjes
Opbaarwiegje huren
rouwdrukwerk overleden baby
urntje overleden baby
Herinneringsdoosjes overleden baby
Funeral Awards Wiegekindje