• Zorgvuldig handgemaakt
  • Unieke producten
  • Thuis bezorgd
  • Veilige webwinkel

Mama had een baby in haar buik


Terug naar Nieuws
Mama had een baby in haar buik

Het overlijden van een kind is wel het laatste waar wij aan willen denken. We gaan er tenslotte allemaal van uit dat kinderen geboren worden om ons te overleven. Toch komt het helaas voor dat kinderen dood geboren worden of ziek (geboren) worden en niet meer zullen genezen. Na de vreugde van nieuw leven is daar al gauw het verdriet. Al veel te vroeg houdt dat jonge leven op en moet er nagedacht worden over een afscheid. 

Maar ook komen er vragen van de andere kinderen in het gezin. Hoe leg je dit als volwassene uit aan jonge kinderen? En hoe kun je het verlies met elkaar een plekje geven?

‘Mama had een baby in haar buik’ beschrijft het verhaal van Nienke en Timo en het verlies van hun babybroertje Noah. Het hele gezin kijkt uit naar de komst van Noah, maar op een dag vertellen papa en mama dat Noah dood is. Met name Timo heeft veel vragen. Kun je met een dood broertje nog wel voetballen? En wat gebeurt er bij een crematie? Vragen die tijdens het verhaal beantwoord worden.

Het boekje biedt ouders een goede leidraad om hun kinderen te informeren, te ondersteunen en te betrekken in de vreselijke periode van afscheid nemen van hun babybroertje of -zusje. Het boekje is geschreven door Femke van Midden, bestemd voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

‘Mama had een baby in haar buik’ is nieuw op onze boekenplank.

Een klein stukje tekst uit het boekje:

Er komt een mevrouw op bezoek.                                          
Ze helpt bij het afscheid nemen van Noah.
Samen hebben ze Noah aangekleed en in een zachte doek gewikkeld.
Mamma legt hem voorzichtig in het mandje.

Nienke vindt haar broertje de mooiste baby die ze ooit gezien heeft
en ze geeft hem een zacht kusje op zijn voorhoofd.
Timo legt zijn knuffelhondje bij Noah in het mandje. ‘Hij zal op je passen.’

Ook worden er veel foto’s van Noah gemaakt.
‘Zo blijft hij altijd een beetje bij ons’, zegt papa.

 

 
 

Bekijk ook

In de nieuwe bedrijfsfilm van Wiegekindje neemt Martha Davids je mee in het ontstaan van Wiegekindje. Ze vertelt waarom ze heeft gekozen voor de naam ‘Wiegekindje’. Een gedeelte van de collectie, zoals een kroonkistje maar ook (bijpassende) rouwkaartjes, zijn te zien het filmpje.  
 
Lees het hele bericht
Hoe is Wiegekindje ontstaan? Waarom de naam Wiegekindje? Waaruit bestaat de collectie van Wiegekindje? 
 
Lees het hele bericht
Het kroonkistje is een eigen ontwerp van Wiegekindje. Dit kistje is ontworpen door Martha Davids, eigenaar van Wiegekindje.  
 
Lees het hele bericht