• Zorgvuldig handgemaakt
  • Unieke producten
  • Thuis bezorgd
  • Veilige webwinkel

Nieuws

In de nieuwe bedrijfsfilm van Wiegekindje neemt Martha Davids je mee in het ontstaan van Wiegekindje. Ze vertelt waarom ze heeft gekozen voor de naam ‘Wiegekindje’. Een gedeelte van de collectie, zoals een kroonkistje maar ook (bijpassende) rouwkaartjes, zijn te zien het filmpje.  
Lees het hele bericht
 
Hoe is Wiegekindje ontstaan? Waarom de naam Wiegekindje? Waaruit bestaat de collectie van Wiegekindje? 
Lees het hele bericht
 
Het kroonkistje is een eigen ontwerp van Wiegekindje. Dit kistje is ontworpen door Martha Davids, eigenaar van Wiegekindje.  
Lees het hele bericht
 
 Lees hier het dichtje 'Als ik naar de hemel kijk'. 
Lees het hele bericht
 
Op zondag 9 december worden er op de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes gebrand voor overleden kinderen. Op deze tweede zondag in december is er in de Notoarestoen in Eenrum ook weer een lichtjesavond. De tuin is geopend vanaf 18.15 uur en de bijeenkomst begint om 18.30 uur. 
Lees het hele bericht
 
Het wordt dit jaar mogelijk om levenloos geboren kinderen een bestaansrecht te geven. Een wetswijziging maakt het mogelijk om doodgeboren kinderen op  te laten nemen in de Basisregistratie Personen (BRP).
Lees het hele bericht
 
Lees hier het gedichtje 'Mijn beertje is voor jou' uit 'Nog een allerlaatste kusje'.  
Lees het hele bericht
 
Onlangs had Marit Nikerk een interview met Martha Davids van Wiegekindje. Hieronder kunt u het volledige artikel lezen.
Lees het hele bericht
 
Het overlijden van een kind is wel het laatste waar wij aan willen denken. We gaan er tenslotte allemaal van uit dat kinderen geboren worden om ons te overleven. Toch komt het helaas voor dat kinderen dood geboren worden of ziek (geboren) worden en niet meer zullen genezen. Na de vreugde van nieuw leven is daar al gauw het verdriet. Al veel te vroeg houdt dat jonge leven op en moet er nagedacht worden over een afscheid. 
Lees het hele bericht